We send password editing link to your email

News

News

Persoonilugu: Natalja Koren

Alustame meie spordiklubis treenivate inimeste kajastamist, kellel on oma lugu! Ehk paljud samastuvad, leiavad omale mõne hea mõttetera või juhtnööri. Siin on:

NATALJA LUGU

 

Natalja teekond sai alguse 4 aastat tagasi, mil ta ühines meie klubiga. Miks? „Laps kasvas ja mina kasvasin“, vastas Natalja muiates. Enne trennide alustamist otsustas toona mitukümmend kilo raskem Natalja hakata jälgima oma toitumist visates esimesena kapist välja valge suhkru ja valge jahu. Vaikselt hakkas kaal langema ja suunurgad tõusid ülespoole, kuni kätte jõudis hetk, mil protsessid jäid seisma. Oli aeg midagi muuta ja nii ta alustaski treenimist.

Rühmatrennides hakkas Natalja käima 3x nädalas 1h päevas, sest rohkem polnud aega. See oli hea! Veel kiiremini veel ilusamaks kaotades aastaga u 10 kg. Suureks motivaatoriks oli treener, kuhu Natalja tahtis minna, talle meeldis ja sobis hästi. „Pole vaja oodata sõbrannat või õde, võta asjad ja lihtsalt tule kohale! Ja siin leiad sõbrad!“  Kui lemmiktreener lahkus kadus Natalja tuju, ei tahtnud teiste juurde rühmatrenni minna ja ka kuna kaal oli seisma jäänud nö mingile tasemele, siis need olid märgid uuteks muutusteks, kus Natalja avastas jõusaali!

Jõusaalis hakkas Natalja käima 6x nädalas, käis Jõusaali ABC tunnis ja eks juba midagi teadis ise ka.

Ikka kaal seisis ... Järgmine samm oli toitumiskava ja personaalne jõusaalikava. Loeti peale ka sõnad, et pole vaja treenida 6x nädalas. Hakka käima 2-3x ning pane rõhku toidule!

Natalja oli shokis, et mis toimub, miks ma ei või käia niipalju, kui ma tahan. Mingi aja möödudes sai ta aru, kui kaal hakkas uuesti langema, et tõesti SUUR roll on toitumisel. See plaan jäi sobima ja Natalja järgib seda senini!

Natalja eeliseks on see, et tal vabaaega on, trenni saabub ta alati rõõmsalt.

Hetke plaan on paar kilo veel maha saada rasva arvelt. „Kui sul on kindel plaan, siis on ka tulemused!“ Jõusaali tuleb Natalja väga eesmärgipäraselt, niisama ta siin tsillimas ei käi.

Vanasti Natalja kohtudes sõbrannadega jutustas ja sõi õhtul ikka 3-4h. Seda ta enam ei armasta (muigab) Nüüd käib Natalja sõbrannadega kohtumas hoopiski trennisaalis! Kiidab ka meie saale, et võimalus on käia ühe kaardiga kõikides klubides!

Natalja on inspiratsiooniks ka oma töökaaslastele. „Nad vaatavad kuidas ma söön ja kuidas ma muutun ja tulevad ka“ „No mis sa teed talvel“ „Tule trenni, ära istu kodus“ on Natalja sõnad jutu sees. Natalja on julge naine! Ta soovitab kõigile, kes on rühmatrennidega jõudnud sinnamaani, kus keha enam ei muutu ja mingit arengut pole, et proovida teist tüüpi trenne või treenida kava alusel hoopis jõusaalis!

Natalja söök on lihtne! Hommik – lõuna – õhtu peavad kindlasti olema soojad toidud!

Salatid on enesepetmine, sellest ei saa kõhtu täis.

Hommikuks kaerahelbepuder (jämedad), täistera sepik avokaadoga, singiga või juustuga (erinevalt) ja KINDLASTI Maapähklivõiga. Naerame, sest Natalja tegelikult ju hellitab end iga hommik :) Ta sööb kõike! Lõunaks vähesel määral täisteramakarone, veidi liha ja palju köögivilju! „Peab olema vaheldusrikas söök!“  Õhtuks teinekord rohkem liha ja köögivilju, süsivesikuid Natalja õhtul väga ei söö.

Külla ja tööle minnes võtab Natalja alati toidud kaasa! Süüa teeb ta mõned korrad nädalas ja suure koguse. Tal on kodus hunnikutes karpe, mis saavad täidetud ja külmkappi ootele. Kui tal on aega, siis teeb ise meeleldi kooki suure koguse kohupiimaga, muna, kaerajahu, õunu või marju. Lihtsuses peitub võlu! Peale trenni söödav snäkk on ka tal täna karbiga kaasas. Tarbib ta tavatooteid, light tooted on kindel EI!

Natalja on juba harjunud oma karpe kaasas kandma ja ta ei mõtle sellele, mida teised temast arvavad!

Kalorite lugemiseks kasutab Natalja äppi Myfitnesspal ja juba 4 aastat. Mul vajus suu lahti – iga päev ja iga toidukord, aga Natalja sõnul läheb asi aja möödudes eriti lihtsaks, kuna toidud juba sisestatud ja triipkoodiga hõlbsasti leitavad! Hetke kaloraaz on 2000. Jällegi mina imestunult „seda on ju päris normaalselt“. Kaloreid on tal tore lugeda, kui päeva lõpus on ruumi, siis lubab Natalja endale midagi head! Tal on olnud ka plaan 1700 ja ka 2400, aga hetkel sööb palju ja hästi ja kaotab kaalu! Pole mõtet end piirata või lubada 1 patupäeva! Süüa võib kõike, kus pole suhkruid. Vältige magustatud tooteid!

Natalja käib poes sõbrannade eest asju ostmas, sest tema juba teab, mis on hea. Tema sõnul on ikka vaja teha esimene samm kodus külmkapi taga! Rühmatrennid on suurepärased stardiks, sest seal on treener sinuga, kes näitab ja õpetab! Sõbrannad vahel imestavad, et appi „kui palju sa sööd, et nemad söövad nii vähe, aga paisuvad. Just – valikud!„

„Kui progressi pole, siis ikka on vaja julgus kokku võtta ja proovida muud trenni!“

 

Natalja veel ütleb, et kui kõik oleks nii lihtne, siis oleks me kõik kohe ilusad!

Suure tahtejõuga naine teeb oma vanuse kohta silmad ette enamustele ja ka 10 -20 aastat noorematele!

Natalja magab korralikult (8-10h), sest uni on väga vajalik! Mina nõustun! Kui mõni öö jääb lühemaks, siis saab selle vabal päeval tasa tehtud!

Natalja veel mõtiskleb, et tegelikult oleks võinud varem alustada, aga laps oli veel väike ja eks ta veidi proovis üht ja teistviisi, aga otseselt midagi ei aidanud. Kui tekkis oma aega rohkem, siis sai asi korralikult käsile võetud ja tulemused on suurepärased! Natalja on endaga väga rahul.

 

Loodame, et oli meeldiv lugemine. Olge ikka mõnusad ja tehke trenni - ükskõik siis millist :) Oluline on, et meeldiks!

Sandra@24-7fitness.ee

Fotod Mari Pukk